kerana kandungan
  • Ini kerana kandungan SiO2 yang lebih tinggi, semakin kuat ikatan hidrogen menjembatani antara silikat dan kerangka silikat dalam perekat kaca air, jadi kekuatan lenturan suhu normal pelekat yang bagaimana untuk membina dek bumbung luar sama juga semakin meningkat. Ia dapat dilihat bahawa kekuatan lenturan perekat kaca air berkait rapat dengan kandungan SiO2 dalam pengisi.

    Kesan pengisi pada kadar sisa kekuatan suhu tinggi pelekat Kekuatan sisa pada 600 ° C daripada pelekat pengisian air yang berbeza yang diperkuat dengan pelekat kaca yang dipenuhi air adalah dalam susunan sistem serbuk yang mengandungi kuarza, yang mengandungi sistem pembekal bangku kayu luar Qatar serbuk cast, sistem yang mengandungi serbuk mika, sistem yang mengandungi kaolin, dan sistem tanah liat refraktori. Iaitu, kandungan Al2O3 yang lebih tinggi dalam pengisi, semakin tinggi residu kekuatan suhu tinggi. Lebih besar kadarnya.

    Ini disebabkan oleh kerangka Al2O3 tidak mudah dimusnahkan dalam persekitaran suhu yang tinggi dan rintangan suhunya lebih baik daripada SiO2, jadi kadar residual pelekat yang sama pada kekuatan suhu tinggi meningkat dengan peningkatan kandungan Al2O3. Ia dapat dilihat bahawa kadar residual kekuatan suhu tinggi perekat kaca air berkait rapat plastik kayu 2015 wpc dengan kandungan Al2O3 dalam pengisi.

Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!