prestasi alumina
  • Tidak baik prestasi alumina alumina dan kegunaannya adalah apa? 1 Bahan refraktori neutral dengan kandungan alumina melebihi 48%. Dengan bauksit atau kandungan alumina tinggi lain bahan mentah dengan urbana dek ubin kos australia membentuk dan dikalsin. Kestabilan haba yang tinggi, refractoriness melebihi 1770 ℃. Rintangan sanga yang lebih baik. Bagi relau keluli jambatan, relau kaca, lapisan tanur berputar simen. Beban tinggi lembut. Batu alumina yang tinggi merayap rendah adalah bauksit super. Corundum fused, mullite bersatu sebagai bahan mentah utama yang diperbuat daripada refraktori maju. Produk ini mempunyai rayapan suhu tinggi yang kecil.

    Rintangan kuat terhadap hakisan. jenis dapur panas yang diperlukan untuk penyetelan bahan refraktori yang bermutu tinggi berkualiti tinggi, jalan yang berjaya panel dek alternatif untuk bot yang berjaya, telah dimasukkan ke dalam projek "Spark Program" kebangsaan. a, refractoriness tinggi Refractoriness batu bata adalah lebih tinggi daripada bata dan bata, yang dimiliki oleh refraktori maju. b, suhu melembutkan beban kerana tinggi alumina produk Al2O3 tinggi, kurang kekotoran, pembentukan vitreous kurang baik

    jadi beban melembutkan suhu yang lebih tinggi daripada bata tanah liat, tetapi penghabluran mullite tidak membentuk tisu retikular, jadi beban melembutkan suhu masih Tiada bata silika tinggi. c, rintangan magnesium tinggi Al 2 O 3 Al2O3 lebih dekat dengan refraktori neutral, tahan terhadap hakisan alur asid dan alkali, kerana yang mengandungi SiO2, maka kemampuan sanga anti alkali daripada kemampuan terak kerusi kanak-kanak plastik kayu dan meja borong bebas asid lemah beberapa .

    Penggunaan bata alumina tinggi terutamanya digunakan untuk relau letupan batu, dapur panas, bumbung relau elektrik, relau letupan, relau reflektor, lapisan tanur berputar. Di samping itu, bata alumina yang tinggi juga digunakan secara meluas sebagai bata kandil kelahiran semula, palam yang digunakan dalam sistem pemutus, bata muncung dan sebagainya. Walau bagaimanapun, harga bata alumina lebih tinggi slaid kayu pengganti untuk bangku luar di mana untuk membeli daripada batu bata tanah liat, jadi tidak perlu menggunakan bata alumina untuk memenuhi keperluan dengan bata tanah liat.

Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!